Engleski Njemački
 
 
Osvježite izgled vašeg lica i pomladiti pripreme vrhunskog kvaliteta, sa sigurnim tretmane.
   
 

Uklanjanje mekih naslaga i pigmentacije zuba se u modernoj stomatologiji danas obavlja sistemom Air-Flow-a, a procedura se zove pjeskarenje zuba.
Naš tretman ovom metodom sigurno uklanja mrlje od vina, cigareta, kafe ili čaja sa vaših zuba, sa mjesta gdjetradicionalno uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom nije uspjelo.

pjeskarenje zuba nije i ne može se posmatrati kao tretman izbeljivanja zuba, ali efekat koji se postiže poslije tretmana daje vašim zubima za jednu nijansu bjelje zube, glatke i primetno sjajnije.
Ova, praktično, detox terapija cijele usne duplje se izvodi specijalnim aparatom dizajniranim da pod jakim pritiskom izbacuje gazirane čestice i vodu na površinu i između svakog zuba.
Tretman je potpuno bezbolan za pacijenta i u prosjeku traje oko 20 minuta. Preporučuje se kao dio pripreme za bjeljenje zuba i dio vašeg svakodnevnog zdravog i blistavog osmjeha.
Zubni plak, naslage koje se svakodnevno talože na zubima, kroz vrjeme stvaraju zubni kamenac. Zubni kamenac ne samo da je vidljiv i nimalo privlačan, nego je izazivac karijesa, parodontopatije i neprijatnog daha.
Skidanje zubnog kamenca bi moralo redovno da se obavlja, kako bi zubi ostali ljepi i zdravi. Sam postupak je brz i bezbolan, a znači i više nego što možete da zamislite.
Da bi se, nakon skidanja kamenca, izglancala površina zuba, na koju će novi kamenac teže prianjati, potrebno je obaviti poliranje zuba. Poliranje zuba specijalnim pastama onemogućiće taloženje bakterija i plaka, čime ćete se zaštititi od karijesa i neprijatnih oboljenja desni.

 

Design by Alfa Plus Doboj. All rights reserved. Coprithing 2013.