Engleski Njemački
 
 
Osvježite izgled vašeg lica i pomladiti pripreme vrhunskog kvaliteta, sa sigurnim tretmane.
   
 

Dentalni implantati su promjenili kvalitet života mnogih ljudi. Zahvaljujući njima možemo nadoknaditi izgubljene zube tako da „novi zubi“ izgledaju i funkcionišu kao prirodni.

Više informacija o implantima i njihovoj ugradnji možete dobiti ukoliko nas kontaktirate ili posjetiti u našoj ordinaciji. Naši ljekari će biti veoma zadovoljni da Vam izađu u susret i riješe bilo kakve nedoumice u vezi bilo koje procedure u domenu implantologije.

Prednosti ugradnje implantata:
• očuvanje estetike lica,
• funkcionalna rehabilitacija,
• sprječavanje postepenog gubitka kosti na mjestu izgubljenog zuba,
• očuvanje preostalih zdravih zuba.

Implantati se ugrađuju:
• kada nedostaje jedan zub,
• kada nedostaje više zuba,
• kada nedostaju svi zubi.

U nastavku slijedi fotogalerija ugradnje implantata. Primjer pogledajte ovdje.

Ugradnja vrhunskih implantata
Rješavanje problema bezubih vilica - mini implantati;
Nadogradnja izvađenih zuba bez brušenja i oštećenja susjednih zubi.

Zubni implantati izgledaju kao vaši prirodni zubi, a zbog čvrstog srastanja s kostima vilice nema razlike u funkcionalnosti od prirodnih zuba. Kod gubitka zuba kost oko zubnog korijena polako počinje nestajati, što čak može izmijeniti oblik vilica.

Implantat ugrađen na tom području stimuliše rast kosti, sprečavajući tako gubitak koštane strukture i posljedično povlačenje zubnog mesa. Zubni implantati čuvaju vaše prirodne zube. Ugradnjom implantata ne morate žrtvovati (brusiti) zdrave zube koji bi služili kao nosači mosta. Zubne proteze često su nestabilne te padaju s ležišta. Zubni implantati će ih učvrstiti te tako olakšati nošenje proteze. Implantatom dobijate stabilnu, trajnu i estetski besprijekornu nadoknadu izgubljenog zuba.

U nastavku pogledajte video - Ugradnja implantata

 

 

Design by Alfa Plus Doboj. All rights reserved. Coprithing 2013.